Може ли увеличаването на скоростта на въртене на основната машина на пластмасовия екструдер да подобри производителността на оборудването?

2022-01-24

Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. е a производител на механично оборудване с почти 30 години опит с пластмаса оборудване за екструдиране на тръби, нова защита на околната среда и нови материали оборудване. От създаването си Fangli е разработен въз основа на потребителите изисквания. Чрез непрекъснато усъвършенстване, независима научноизследователска и развойна дейност в ядрото технология и храносмилане и усвояване на напреднали технологии и други средства, разработихме линия за екструдиране на PVC тръби, линия за екструдиране на PP-R тръби, PE вода линия за екструдиране на тръби за доставка / газ, която беше препоръчана от китайското министерство на строителството за замяна на вносни продукти. Спечелихме титлата на „Първокласна марка в провинция Zhejiang“.

 

След производителите на пластмасови изделия закупете пластмасов екструдер, за да увеличите максимално ефективността на използване на оборудване за екструдер, надяваме се да увеличим максимално производствения капацитет на пластмасата екструдер. В случай, че оборудването не може да бъде надстроено или трансформирано, ние ще подобри производствения капацитет на оборудването чрез увеличаване на скорост на въртене на основната машина на пластмасовия екструдер. Това наистина ли е осъществимо? Следват някои обяснения.

 

На първо място, знаем теорията формула за изчисление на производителността на пластмасов екструдер. Например, на теоретичната производителност на едношнеков екструдер може да се получи по формула изчисление:

 

Производителност на пластмасов екструдер = плътност на материала * площ на сечението на секцията за екструдиране на винт, когато материалът е пълен * олово * скорост на въртене * ефективност на транспортиране

 

От формулата можем да знаем, че ако ние увеличаване на скоростта на въртене на основната машина на пластмасовия екструдер, можем увеличаване на производствения капацитет на оборудването в права пропорция, но всъщност производственият капацитет на екструдера не е толкова прост.

 

С цел подобряване на производствения капацитет на пластмасов екструдер, ние също трябва да гарантираме качеството на готовата пластмаса продукти. Като цяло, когато екструдерът е произведен от нашия производител на оборудване произвежда пластмасови изделия, най-подходящо е да се управлява главният двигател скорост между 80-90% от максималната скорост.

 

Secondly, in the process of extruder production, the speed of the main machine will be improved, which will certainly improve the extruder capacity. But with the improvement of screw speed of plastic extruder, the stronger the shear capacity of screw to materials, for the shear heat sensitive type (such as PVC), the material will degrade in the production process, which will eventually lead to unqualified or even scrapped plastic products. At the same time, the speed increase will increase the pressure of the material in the barrel, and the failure of material return and material spilling from the exhaust port may occur, which is not conducive to stable production. The phenomenon of returning material will cause the reduction of the conveying efficiency of extruder, and the final production capacity can not be improved. Finally, the increase of screw speed, the retention time of materials in the barrel is reduced, and the corresponding plasticizing and mixing capacity of the screw will increase accordingly. If the speed increase exceeds the actual capacity of the screw, the final product will not be qualified.

 

Трето, скоростта на екструдера е по-ниска отколкото проектните изисквания, а резултатът е противоположен на горното, което също ще причини някои проблеми на производството. Следователно, централното значение на този документ е отклонен и няма да го обяснявам тук.

 

В заключение подобряването на осн скоростта на машината на пластмасовия екструдер не може наистина да подобри оборудването капацитет. Само в предпоставката за отговаряне на изискванията на винта на екструдера оборудване и осигуряване на качеството на пластмасовите продукти, правилната скорост на шнека може да се увеличи или настрои за контролиране на стабилния капацитет на екструдера. За нашите квалифициран пластмасов екструдер, ние ще проектираме материалите разумно. Ние предлагаме че скоростта на екструдера трябва да се контролира на 80-90% от максималната скорост на оборудването.

 

Смята се, че с непрекъснатото разработване на екструдери, ще получим нови екструдери с по-висока скорост и по-висок производствен капацитет, за да ви осигури по-добра производствена гаранция и подобряване на икономическите ползи. Ако имате нужда от повече информация, Ningbo Fangli Technology Co., Ltd. ви приветства да се обадите за подробно запитване, ние ще го направим да ви предостави професионални технически насоки или закупуване на оборудване предложения.


https://www.fangliextru.com/counter-rotating-parallel-twin-screw-extruder.html

https://www.fangliextru.com/conical-twin-screw-plastic-extruder.html

https://www.fangliextru.com/single-screw-extruder.html

  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy